Horoszkóp kedvelő anyukák – Babahoroszkóp


Babahoroszkóp


Bizonyára minden szülő tudja, hogy gyermeke milyen csillagjegyben született. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy ebből fakadóan mely tulajdonságok jellemzőek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idő alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belőle.

 


 

 Vízöntő – január 21 – február 18. 

Csecsemő: Az eredetiség és különbözés vágya hamar megnyilvánul a Vízöntő havában született gyermeknél, aki egészében véve boldog, magabiztos, és erős vágy él benne, hogy a saját útját járja. Impulzív természet, nyílt, őszinte tekintetű. Nehéz fegyelmezni a kis Vízöntőt. Rossz alvó, általában korán ébred, és idegességre utaló jeleket mutathat. Szereti, ha körülveszik, a magányt nem tudja elviselni. Ne erőltessünk rá semmit, mert ezzel ellenállásra, lázadásra ösztönözzük. Sokkal jobb, ha kedvességgel próbálkozunk.

 Bak – december 22 – január 20. 

Csecsemő: A Bak-bébi szemlélődő, megfigyelő, szereti a nyugalmat. Ne aggódjunk, ha hosszú csendbe burkolózik, ez tartózkodó természetének a jele. Nem szereti, ha megzavarják. Ha sokan vannak körülötte, az előbb-utóbb nyugtalanítani kezdi. Nem kedveli a változásokat. Alkalmazkodnunk kell a ritmusához. Már babaként is praktikus, szereti, ha megmutatják neki, hogyan működnek az új játékok, hogyan kell velük játszani.

 

 Nyilas – november 23 – december 21. 

Csecsemő: Rendkívül szeretetre méltó baba, aki szereti az önállóságot és a függetlenséget. Mosolya és életkedve a környezete számára maga a boldogság. Amint lehet, megkezdi napi mozgását, s alig lehet megállítani. Imádja a társaságot. Amint biztonságban érzi magát, elalszik.

 Skorpió – október 24 – november 22. 

Csecsemő: Egyénisége korán megnyilvánul. Ragyogó arccal várja az esti fürdést, mert rajong a lubickolásért. Kedvenc játékait még a kádba is magával viszi. A strandon vagy a tengerparton van otthon, ott az ő igazi világa. Egész nap képes eljátszani a sekély vízben. Szereti a családi együttléteket, amikor körülötte zsong mindenki. Ragaszkodó természetű, cseppet sem szeleburdi. Szívesen veszi, ha gyengéden bánnak vele; egy-egy hangos szóra elsírhatja magát.

 

 Mérleg – szeptember 24 – október 23. 

Csecsemő: Ennivalóan aranyos baba. Szereti a családi atmoszférát, a harmóniát. Érzékeny és figyel a környezetére. Sokat kell beszélni hozzá. Fogékony a szépség és a kellem iránt. Minden alkalommal, amikor a kiságya fölé hajolunk, kedves mosollyal fogad. Pillanatok alatt kapcsolatot teremt, boldognak látszik. Imádja, ha vannak körülötte, jól érzi magát társaságban, s törekszik arra, hogy körülötte forogjon a világ. Örül, ha ő is elmehet vásárolni, s minden érdekli, ami a környezetében történik. Nagyon korán megszereti a zenét. A zaj viszont riasztja; biztosítsunk számára nyugodt környezetet.

 

 Szűz – augusztus 24 – szeptember 23. 

Csecsemő: Szereti, ha békén hagyják. Nagyon finoman kell kifürkészni az érzéseit, és kitalálni a vágyait. Ha akarja, nagyon jól meg tudja értetni magát. Csak ne siettessük; saját ritmusa van. A Szűz-baba kedveli a kényelmes, nyugodt alvási és étkezési körülményeket. Boldogságigénye óriási.

 

 

 Oroszlán – július 23 – augusztus 23. 

Csecsemő: Nem könnyű eset a kis Oroszlán! Az első hónapoktól kezdve kimutatja vérmérsékletét. Dühkitörései hatásosak, de hamar elmúlnak. Ha a cumisüveg nem áll rendelkezésre, azonnal tudtára adja környezetének. Igazi egyéniség, az Oroszlán-bébire mondják, hogy van benne valami plusz. Mosolygós, szereti produkálni magát, szórakoztató jelenség, s igyekszik másokat is jókedvre deríteni. Imádja, ha a figyelem középpontjában lehet.

 

 Rák – június 22. – július 22. 

Csecsemő: Csaknem ideális gyermek; ragaszkodó és érzékeny. A családi légkör változása azonnal nyomot hagy a hangulatán, ezért a Rák-baba (sokkal inkább, mint más jegyben született társai) az egyik pillanatban csupa mosoly, a másikban pedig csupa könny lehet. Legszívesebben a családtagokkal játszik. Kényes a kiságyára, amelyet személyes birodalmának tekint, ahol nem tűr meg másokat, legfeljebb a babáit és játékait, melyekkel amúgy is szívesen veszi magát körbe. Hogy kiegyensúlyozott legyen, fontos a kielégítő alvás. Biztosítsunk számára hosszú pihenéseket is. El tudja bűvölni környezetét. Legyünk határozottak, ne engedjünk neki, mert nagyon könnyen hisztis, szeszélyes gyermek válhat belőle. Rendkívül jó étvággyal eszik. A cuppanós puszitól, az éles, határozott hangoktól, a hangos zajoktól viszolyog, könnyen megijed. Szereti a kényelmet, a biztonságot, az ölelést. Rendkívül szeretetre méltó baba, a legkisebb ragaszkodást is meghálálja. Szereti, amikor etetik, s ha ilyenkor semmi sem zavarja.

 

Ikrek – május 22 – június 21.  

Csecsemő: Emellett az aranyos baba mellett nem lehet pihenni! Az esti elalvás kész cirkusz. Általában korán tanul meg beszélni, valószínűleg mászni, majd járni is. Mivel rendkívül mozgékony, egy percig se vegyük le róla a szemünket, csak így kerülhetőek el a kis balesetek. Értékeli a változatosságot és a barátokat. Minden nap más helyre kívánkozik, szívesen ül például autóban, vonzódik a vendégségekhez, a társaságokhoz, a látogatásokhoz, a különböző színű játékokhoz. Valósággal élvezi az életet. Gyorsan tanul, keveset betegeskedik, érdeklődő, mozgékony. Kedvence a játéktelefon, a rímes mondóka, szívesen nézelődik a kiságyából. Gyors mozgású, nem nagyon érdeklődik az ételek iránt, inkább azzal is játszik. Hajlamos a nap végéig ébren lenni. A mozgáshoz teret engedő, bő ruhák illenek hozzá. Szüleinek gondoskodniuk kell az elegendő mennyiségű játékról, amellyel boldogan elfoglalja magát, mert az unalmat nem viseli el, szinte fél tőle.

 

Bika – április 21 – május 21.  

Csecsemő: A kiságyából ránk mosolygó, elégedett, az étkezéseket lelkesen fogadó baba minden valószínűséggel a Bika jegyében született. A Bika-bébi imádnivaló. Nagyon fontos, hogy babusgassák, dédelgessék, erős legyen a biztonságérzete és a családi kötelék. Szereti a hasát, igényli a jó ételeket. Fontos számára a preciz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek. Kis arcán fények gyúlnak ki, ha valaki törődik vele, de egyedül is nagyon szeret üldögélni, játszani. Makacs, konok természet, s ha kiborul, nehezen lehet megnyugtatni. Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. A családi atmoszféra megadhatja neki az érzelmi biztonságot, kielégítheti szeretetéhségét. Kényes a ruháira, az ágyára, a játékaira. Meglehet, kissé késve tanul meg járni, ám ennek nincs más oka, mint hogy túl kényelmes; lusta mászni, nem beszélve a járásról. Ennek ellenére a Bika kisbaba gondozása csupa öröm és élvezet. A lassú fejlődés alapjában még nem ok az aggodalomra, ha tanul valamit, azt alaposan teszi, és egyszer és mindenkorra elsajátítja.

 

Kos – március 21 – április 20.  

Csecsemő: A Kos-bébi életerős, vidám, energiadús, a nap minden percében mozogni szeretne. Hihetetlenül élénk, örökmozgó, igazi minden lében kanál. Korán felül, hamar kezd csúszni-mászni és járni. Úgy mozog, mint egy rakéta, s mivel kalandokra éhes, óvatosan és éberen kell rá ügyelni, ennek ellenére gyakran érhetik kisebb balesetek. Sasszemű, jó reflexű édesanya, nagymama, bébiszitter kell hozzá. Érzelmi aktivitása is fantasztikus. A szokásosnál több figyelemre, dicséretre van szüksége. Melegségre, gyengédségre, nyugalomra vágyik. A Kos-bébi nagyon mélyen alszik: van is mit kipihennie. Olyan, mint a tűz, de ha elfárad, ingerlékeny, feszült és ideges. Alkalmanként hangosan hisztizik. Kreatív játékokat igényel, a kényelmes, bő rugdalózók a legideálisabbak számára.

 

Halak – február 19 – március 20. 

Csecsemő: Csendes álmodozó, lágy természetű. Micsoda nagy alvó! Ne aggódjunk, az álmok hasznára válnak. Ragaszkodik hozzá, hogy a szülei vagy testvérei vigyázzanak rá és állandóan babusgassák. Örül, ha minden a kényelmét szolgálja, ha minden azért történik, hogy ő még jobban érezze magát. Könnyen sírva is fakad, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné. Szereti a gyengéd bánásmódot. Finom lelke megkívánja a kitüntetett figyelmet, érzékenysége a látványosan megnyilvánuló szeretetet. Lételeme a víz, imádja a fürdetést.