Bölcsődék


Dunaharaszti Állami Bölcsőde


Cím: 2330 Dunaharaszti, Kossuth L. u. 4
Telefon: 06-24/462-130

Intézményvezető: Doleszák Jánosné

Nyitva tartása: 6.00 – 18.00 óráig munkanapokon
Feladata: 3 éven aluli gyermekek gondozása, nevelése az életkori és egyéni sajátosságok figyelembe vételével
Férőhelyek száma: 60
Dunaharaszti Aprajafalva a Bölcsődés Gyerekekért Alapítvány Adószám: 18712713-1-13 (Ide várjuk az 1% felajánlásokat.)

Dunaharasztin az 1950-es évek elején létesített bölcsődét a Nagyközségi Tanács 20 férőhellyel. A későbbi évek folyamán az igény növekedett, így került a bölcsőde a Kossuth utcai épületbe, ahol már 40 kisgyermek részére vált lehetségessé a szakszerű gondozás, nevelés. 1975-76-ban a Nagyközségi Tanács egy kétszintes épületszárnyat csatolt a régihez, így az ellátott gyermekek létszáma is emelkedett. A 2008-as bővítés eredményeképp az ellátható gyermekek létszáma ismét nőtt.
Dr. Kovács Zsuzsanna gyermekorvos naponta látogatja a bölcsődét, a védőnővel közösen figyelemmel kíséri a gyermekek fejlődését, de a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálattal is rendszeres kapcsolatban állnak.
A napi étkeztetést saját konyhával biztosítják. Az étlapot a szakképzett élelmezésvezető és a bölcsőde orvosa állítják össze, ami idényszerű, mennyiségben és minőségben igazodik a gyermekek igényeihez. Megismertetik őket az új ízekkel és az évszaknak megfelelő zöldségekkel, gyümölcsökkel.
A bölcsődébe kerülő gyermekek közösségbe való beilleszkedését igyekeznek megkönnyíteni azzal, hogy az anyukák a beszoktatás ideje alatt együtt lehetnek gyermekükkel. Így a leendő bölcsődések fokozatosan és az anyukákkal együtt barátkozhatnak meg a bölcsődei élettel, szokásokkal és az új környezettel.
A bölcsődét igénybe vevő szülőknek munkáltatói igazolással kell alátámasztaniuk, hogy dolgoznak.
A beiratkozás és a beszoktatás egész évben folyamatosan történik, de mivel egyre nagyobb a bölcsőde iránti igény, általában már szeptemberben telítődik a létszám, ezért a várakozólista egyre hosszabb.

Taksony Állami Bölcsőde


Sünivár Bölcsőde

Cím: 2335. Taksony, Fő út 83.

Telefon: 06-24-478-055

E-mail:bolcsode@taksony.hu

 

Bölcsődevezető: Mojzes Zsuzsanna

 

A bölcsőde nyitva tartása:

Hétfőtől – péntekig 7-17 óráig
Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon zárva tartunk.