Karácsonyi Játékajánló

játékliget karácsonyKözeledik a karácsony. Sok embernek ez a vég nélküli boltról boltra járás őrült időszakát jelenti, a folyamatos kétséggel, hogy vajon megfelelő ajándékot találjuk-e meg. Segíteni szeretnénk a szülőknek, hogy mire érdemes odafigyelni a gyerekjátékok vásárlása során.

A www.jatekliget.hu javaslatai:

-Legyen egyszerű, ötletes. Hisz a játék talán legfontosabb tulajdonsága, nem a túlbonyolítása, hanem az, hogy örömet okoz, csökkenti a gyermekben lévő feszültséget. Játék közben, a kislurkó a maga módján dolgozza fel a nap során őt ért élményeket. A mi dolgunk az, hogy észrevegyük és komolyan vegyük a játékát, hiszen azt tükrözi, hogy mi zajlik épp benne.
-Rejtsen magában többször megoldható feladatokat, visszatérő lépéseket. A legbonyolultabb helyzettel is képes lesz megbirkózni, ha újrajátssza, begyakorolja lépésről-lépésre. S ezek az ismétlődések és belőle fakadó sikerélmények felidézik a játékban rejlő csodát, a „meg tudtam oldani” hihetetlen erejét.

-Ösztönözze gyerkőcünket gondolkodásra. Sokszor, mi szülők, figyeljük gyermekünk próbálkozásait és szinte észre sem vesszük mikor, de átvesszük tőle a feladatokat „csak segíteni akarok” csatakiáltással. Fontos, hogy hagyjuk szemünk fényére, hogy ő lássa meg a számára legjobb megoldást. Ezzel erősödik a kitartása, az önmaga és mások iránti türelme. Nagyon jó, ha azt érzi, hogy van idő rám, anya megvár, próbálkozhatok, akár hibázhatok is, az a fontos, hogy ne adjam fel. Ezzel gyermekünk köré fonjuk a szülői szeretet biztonságot nyújtó hálóját.

-Erősítse a társas viselkedés már lerakott alapjait. A játék során fejlődik a figyelem, a helyzetfelismerés, a probléma megoldás és a döntések meghozatalának képessége. A jól megválasztott játékok felkészítenek a nagybetűs életre. A kicsi megtanulja általuk, hogy bizony a közösen megállapított szabályokat be kell tartani, ha veszít sem dől össze a világ, majd legközelebb….Előbbre jut, ha megpróbál a többiekre figyelni, az ügyesebbtől ötleteket ellesni, ne adj isten együttműködni…

– Sokszor ér bennünket az az öröm, hogy a sikeres játék kiválasztása után, a család visszajön hozzánk az üzletbe,vagy ír nekünk, hogy elmesélje milyen rég szórakoztak ilyen jól együtt. Hálásak vagyunk az ilyen visszajelzésekért. Nekünk, szülőknek a játék legfontosabb tulajdonsága az, hogy közös élményt ad a család számára. A valóban családként együtt töltött idő a legnagyobb érték: az apával együtt összerakott építmény, a nagy kacagás közt lejátszott kártyajáték, a másik tekintetének fényében megélt pillanatok….messze túlmutatnak a játék anyagi értékén. Gyermekeink nem egy díszes dobozra, hanem ezekre a szeretettel megélt pillanatokra emlékeznek igazán.

A Játékligetben szívesen segítünk az örömet okozó ajándék megtalálásában, összeállításunkban korosztályra bontva megtalálhatod a legnagyobb kedvenceket. Érdemes benézni www.jatekliget.hu oldalunkra több, mint 500 féle játék közül válogathatsz.
BMI kódra 5% kedvezeményt kapnak olvasóink
, mely más akcióval össze nem vonható!

3 éves kor alatt:

jatekligetrakosgato1Day and Night játék

Day and Night! Ismerkedj a színekkel és formákkal, építsd meg a feladványban szereplő képet!
A Day and Night egy logikai játék, amely szerintem egyéves kortól használható, bár természetesen nem a szabályok alapján. A fatalpacskából három különböző hosszúságú faoszlop áll ki, amelyre a különböző színű és formájú faelemek ráhúzhatóak. Ez a felhúzom-lehúzom játék önmagában is lefoglalja a picurt.
2-3 éves kortól már játszhatunk a nappali feladatokkal, itt a színeket, formákat figyelni kell. Ahogy ügyesedik gyerkőcünk, már jöhet is a sziluettes éjszakai feladvány-sorozat. Részletek

„Nálunk a fiam 1 évesen kapta, ma már 2,5 éves de még mindig szívesen játszik vele. Először csak pakolgatta, aztán a színek szerint adogatta, és utána jöttek a nappali feladatok. Kukucs, hol a kis emberkénk? Ez volt a kedvence.” –Szatmári Katalin Budapest.

jatekligetrakosgato2Vidám állatos kockakirakó puzzle
A 12 kockából 16 fajta állat állítható össze az elemek forgatásával. A darabok keveredésével nagyon vidám figurák alakulnak ki, így a jókedv és nevetés garantált. Részletek

„Nagy kedvencünk ez a játék. Először csak úgy ügyesedett a picur, hogy egymásra rakta. (élvezte, ha utána labdával ledobhatta) Most már a formákra is figyel és jókat szórakozunk, ha pl. a jegesmacinak tyúklábai lesznek. Mindenkinek ajánlom!” –Kárpáthy Dóra Nyíregyháza.

jatekligetlinuskisvarazsloLinus a kis varázsló játék

Linusnak, a kis mágustanoncnak kell segítenünk, hogy összeszedje a játékait. Hoppá! Csak nem rendet rakunk? A játékok képét tartalmazó korongok közül van mágneses és nem mágneses. Felfordítjuk a kártyát és akkor lehet a mienk, ha a mágneses varázslófiguránkat a mágneses játékra tesszük. Ha a nem mágnesest választottuk, sajna, nincs szerencsénk. Érdemes figyelni, aki a legtöbb lapot begyűjtötte, ő a rendrakás bajnoka aznap. Hurrá! Részletek

„ Nem gondoltam volna, hogy létezik játék, amivel a fiacskámnál elérem, hogy össze akarjon pakolni. Ezzel sikerült. Annyi lapot kereshet meg nálunk Linus, ahány játékot ő előtte a helyére tett. Szuper, és még veszekednem sem kell. A barátaink mind ilyet vesznek tőletek Karácsonyra. Köszönjük.”- P. Sára Budapest

jatekligetrajzolnijoRímekkel rajzolunk foglalkoztató könyv

Pont,pont,vesszőcske….Ki ne emlékezne erre a kismondókára. Milyen jó móka mondókázás közben rajzolni tanulni. Tóth Kása Ottília pszichológusnő Rímekkel rajzolunk füzetével remekül szórakozunk, miközben rajzolni tanítunk. Amikor elkészült a török basa, a gyermekeink szájából visszhangzik a még, még, még…No, de mit? Ehhez ad segítséget a Rímekkel rajzolunk, amely segítségével megtanulunk pókot,baglyot, oroszlánt….rajzolni együtt. A füzet egyik oldalán a mondóka látható, amelyben 6-7 lépésben bemutatják, hogy készülhet el a kép. A másik oldal a gyerkőcé, ahol kedvére gyakorolhat. Részletek

Tóth Kása Ottília különböző füzetei a Firkálós-rajzolós, Tépkedős-ragasztós. Vágós-nyírós mind nagyszerű szórakozást nyújtanak.

„Imádjuk ezeket a füzeteket. Nálunk Kata úgy alszik el, hogy előtte megnézzük, másnap, ha minden rendben, mit tanulhat meg rajzolni. Mi lesz velünk, ha betelik?” –G. Gabriella Sopron Rés .

jatekligetzingoZingo

Ezt a játékot doboza alapján 4 éves kortól írják, de nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek sokkal előbb, akár 1,5-2 évesen is. A picuroknál azt javasoljuk, hogy ne versenyezzenek, csak egyedül játszanak vele, egyszerű formafelismerő játékként. Közben gyakorolhatjuk a hozzá tartozó megnevezést is. pl. ház, kacsa, szív stb. A játékszabálya alapján már egymással versenyeznek a gyerkőcök. A Zingo adagoló előre-hátra mozgatásával két Zingo lapocska láthatóvá válik. Ha egy játékos ugyanolyan képet lát a Zingo lapocskán, mint amilyen Zingo tábláján van, a kép kimondása után elveszi azt, és a Zingo tábláján a megfelelő képre helyezi. A fel nem használt lapkákat félrerakjuk.
Ha kettő vagy több játékos szeretné ugyanazt a lapocskát megszerezni, azé lesz, aki a leghamarabb kimondja a nevét. Kinek telik be hamarabb a táblája? Részletek

„Nálunk ez a slágerjáték a rengetegből. Zsombor már azt is élvezte, ahogy adagolja a lapokat, és csak húzta és húzta… Ma már óriási partikat játszik a nagytesóval, aki 6 éves. Zsombi most töltötte a 3-t. És, hogy igazságos legyen a küzdelem Milán 2 lapot kap, így 18 képet kell összegyűjtenie, amíg a picinek feleannyit. Végre tudunk együtt is játszani!”- Fekete Renáta- Budapest

jatekligetbobocar 1-2 éves kortól – BOBO KÜLÖNBÖZIK AZ EDDIG ISMERT GYERMEKEKNEK KÉSZÜLT JÁRMŰVEKTŐL, AZ EGYETLEN, AMELY A KORMÁNY JOBBRA-BALRA TÖRTÉNŐ FORDÍTÁSÁVAL HALAD ELŐRE ILLETVE HÁTRA Nincs pedál vagy motor, az energiaforrás maga a gyermek!
Maximális teherbírása 120 kg, egyszóval a szülők és a nagyobb testvérek is nyugodtan gördülhetnek vele. Részletek

„A gyerekem büszkén mutogatja mindenkinek a járgányát, segít megtanítani a többieket, hogyan használják. Jó időben az utcán használtuk, most már a lakásban rodeózik vele. A legjobban azt élvezi, ha a tesó is felül mellé.” –K. Zsuzsa Esztergom.

jatekligetbunyboo2 éves kortól – A Bunny Boo egy varázslatos 3D építkezős készségfejlesztő!
Vajon a nyúl átnéz a kerek nyíláson, vagy a csillagablakon les ki? A sárga, a piros vagy a kék építőelem tetejére ugrált fel? Az idei ősz újdonsága, amely óriási népszerűségnek örvend. A Bunny Boo-val a gyerekek játszva fedezhetik fel a 3D építkezés csodálatos világát. A 60 feladvány segítségével könnyedén sajátíthatják el az tárgyak egymásra, egymásba vagy egymás elé elhelyezését, felismerve a takarás-fedés gondolatát. Részletek

„Amikor lányom megkapta névnapjára, az összes ajándék közül csak ezzel akart játszani. A nyuszkót még aludni is magával vitte. Ez tényleg varázslatos játék, csak ajánlani tudom mindenkinek!” – P.Gabriella Budapest.

Nagy kedvencek ebben a korosztályban a Keller&Mayer játékok. A Djeco puzzlek és társasok. 3 évesen a Logico is elkezdhető. 2-3 évesen ismerkedni lehet a Castle Logix várépítővel, valamint a Clics belga építőjátékkal.

jatekligetclicsepitojatek3 éves kortól – Clics építőjáték. Gondold ki, építsd meg, majd tervezd újra! A belga Clics építőjáték-rendszerrel a lehetőségeid végtelenek, építhetsz kisautót, bálnát vagy készíthetsz magadnak lovagi páncélzatot. A Clics elemei összekapcsolás után is mozgathatók, hajtogathatók, valamint a nagyméretű kockákból nemcsak hatalmas dolgokat teremthetünk, de a kicsikre nézve is biztonságosak! Részletek

„ Nálunk nagy volt a Lego őrület mostanáig. Amióta Clicsezünk a gyerekem összes kisbarátja hozzánk akar jönni vendégségbe. Készítettünk mi már szerszámos ládát, övet, sisakot, kardokat, kukásautót, és még sorolhatnám!” – H. Szandra Ajka.

 

jatekligatcseresznyeskert4 éves kortól – Cseresznyéskert együttműködést tanító társasjáték.
Nagyi befôzéshez készülôdik, de még le kellene szedni a cseresznyét.
A gyerekcsapat nekilát a munkának. A cél, hogy megszerezzék az
összes cseresznyekorongot.
Minden gyerek együtt ügyeskedik, így lesz jó a csapat. Amilyen színű leveleket fordítottál, olyan színű szomszédos mezőkre léphetsz. Ha elértél a cseresznyéhez, leszakíthatod. Van olyan cseresznye, amelyet egyedül is meg tudsz szerezni, de van, amelyikhez 2 illetve 3 bábunak is oda kell érnie. De jaj, vigyázz! Ha kukac kártyát húzol, a kiskukacok is elindulnak a cseresznyékért. Ki ér előbb célba? Részletek

„ Kedvenceim azok a társasjátékok, amelyikben gyerekeink nem egymás legyőzésének örülnek, hanem megtanulják, eredményt könnyebb elérni, ha összefogunk. Sok szülő panaszkodik, hogy sajnos az én gyerekem nem olyan. Hiszek benne, hogy csak rajtunk múlik, mire neveljük őket.” – K. Anikó Debrecen.

jatekligatszunyokalo5 éves kortól – Szunyókáló óriások
A játékosoknak a táblát takaró falevelek között kell megtalálniuk varázspálcáik segítségével az ott lapuló manókat.
Felcsapják a manópakli felső lapját, megfordítják a homokórát és kezdődhet a játék. De jaj, vigyázz, ha leesik egy levél az óriások felriadnak. Memória, kézügyesség, fergeteges szórakozás. Részletek

„Ikergyerekeim mindig eladják a házat, ha játszanak. Megkapták a Szunyókáló óriásokat és levegőt is alig vesznek játék közben. Bezzeg, ha meg van 1-1 manó, kezdődik a diadalittas üvöltés.” – Zs-né Brigitta, Győr.

 

jatekligatelvarazsoltlabirintus 6 éves kortól – Elvarázsolt labirintus
A játékosok varázslapkákat igyekeznek összegyűjteni. A játékot az nyeri, akinek a legtöbb sikerült. A kétrétegű tábla alsó felén variálható labirintust építhetünk falapocskákból, majd ezt letakarjuk a játékteret ábrázoló táblával, melyen mágneses figurákkal tudunk lépkedni. A tábla alján a figurákhoz kapcsolódó gyolyó követi a haladás irányát, amíg falba nem ütközik. A játékosok felváltva dobnak a kockával és lépnek a figurájukkal. Megpróbálnak minél több varázstárgyat összegyűjteni. Aki itt célba akar érni, annak emlékeznie kell arra, hogy hol vannak a falak, amelyeket ki kell kerülni! Részletek

„Lányom születésnapjára kapta. Eleinte könnyebb pályát építettem neki, kevesebb fallal. Ahogy belejött, úgy nehezítettünk a falrendszeren. Ma bevallom, bizony nekem lenne szükségem a könnyítésre, annyit javult a megfigyelőkészsége és a memóriája.” –S. Tamás Bátonyterenye.

jatekligetcrazyoffice7 éves kortól – Crazy Office
Őrület az irodaházban. Az irodaház 5 szobájában kell elhelyezni az 5 élőlényt és az 5 tárgyat. 55 egyre nehezedő feladványon keresztül kapjuk az instrukciókat.
Pl. A szakácsnő a lány fölött lakik. Valamelyik oldalán található szobában van egy boxzsák, ami biztos, hogy nem a pizzásfiú szobájában látható. A főnök kék szobában lakik, és az irodaszék nincs a szobájában……
Ugye, hogy nem is olyan egyszerű? Igazán elgondolkodtató feladatok. Ha belejöttél, most jön a neheze….Rendezzük át az irodaházat. Lesz 3 szintes része, lesz 2 szintes része, és jön a többi furfang….Részletek

„ Fiam kapta ezt a játékot, kibontotta, kipróbáltuk. Azóta nincs számítógép, tv, ezt nyomjuk egyfolytában!” J. Gizella Sopron.

jatekliget hotel tycoon8 éves kortól Hotel Tycoon
Éveken keresztül sokunk ezzel játszott, majd mindenki kereste, hiánycikk lett. Újra kapható. A klasszikus Hotel társasjáték új kiadása, új kivitelben, új épületekkel.
Játékidő: kb. 40 perc
Fejleszti: megfigyelő képességet, probléma megoldó képességet, koncentrációt, önálló feladatmegoldást…Részletek

„A fiam látta a TV-ben, hogy reklámozzák. Ezt kérte tőlünk a születésnapjára. Vásárol, építkezik, szobát ad ki, egyszóval üzletel. Hetekig slágerlistán volt nálunk, úgy tudtuk rávenni, hogy javítson a jegyein, hogy az 5-ért 2 partit ajánlottunk fel. Abszolút megérte.” S. Niki Budapest.

jatekligetdixit10 éves kortól Dixit
Egy varázslatos partyjáték, gyönyörűen rajzolt kártyákkal. Mindenkinek van 6 kártyája, amiből a mesélő kiválaszt egyet és mond róla egy szót, mondatot, gondolatot….és lefordítva leteszi. Mindenkinek az elhangzottak alapján ki kell játszani 1-1 kártyát lefordítva. Minden kártyát felfordítunk, és most ki kell találni, vajon melyik kártya lehetett a mesélő kezében, amikor az adott szót mondta. Játékra fel! Részletek

„ A nagyszülőktől kaptuk tavaly karácsonyra. Még soha nem volt ilyen békés, csodálatos ünnepünk. Még éjjel is a csodálatosan szép kártyákkal és azok részleteivel álmodtunk. Mindenkinek, aki szeret játszani gyerekekkel, barátokkal csak ajánlani tudom. Mi már megvettük hozzá az újabb változatokat is.” –K. Richárd Székesfehérvár.

 

jatekligetcrokinoleFelnőtteknek Crokinole
A Crokinole egy kanadai, pörgős menetű, szórakoztató táblás játék.
A Crokinole tábla fából készült kör, közepén egy sekély lyukkal. A táblán fakorongokat kell pöccintéssel pontszerző helyre csúsztatni. A pályát 3 részre osztották, melyen tartozkódás értéke a pálya közepe felé haladva nő. A legbelső mező határoló vonalán 8 ütköző nehezíti a korongok célba jutását.
A játék célja, hogy a játékosok saját korongjaikat a kör alakú pályán a központi lyukba, vagy ahhoz minél közelebb, a magasabb pontot érő mezőkbe pöccintsék. A pontokért folyó harcban az ellenfeleknek egymás korongjaival ütközni kell, sőt a legjobb, ha kilököd azokat a pályáról.
A játékot az nyeri, akinek korongjai a legtöbb pontot érik. Részletek

„Elég nagy a baráti társaságunk, sokat nevetünk. Amióta megvásároltuk a Crokinole-t, mindig hozzánk szeretnek járni. Eleinte kitaláltuk, hogy a falon tároljuk felakasztva, de azt vesszük észre, hogy már külön helye van a lakásban, hiszen úgyis mindig játszik rajta valaki. Ha azon gondolkodik valaki, mit vegyen a férjének karácsonyra, nmár ne is töprengjen tovább. Garantáltan a legjobb választás ez lesz!” –M. Adrienn Budapest